Čočková polévka s pohankou a vlašskými ořechy (4 porce)
Suroviny:
1 hrnek čočky
1/2 hrnku pohanky
1 cibule
2-3 stroužky česneku
asi 700 ml masového vývaru
1 lžička majoránky
1 lžička husté části boho chef oleje peržel a vlašský ořech
1 bobkový list
ocet
petrželkový olej boho chef
2 lžíce hrašky na zahuštění
sůl
pepř
Postup:
Čočku propláchneme ve studené vodě, poté dáme do většího hrnce a zalijeme cca 1,5l vody, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka. Uvařenou čočku scedíme, vývar ponecháme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na petrželkovém oleji boho chef orestujeme dozlatova. Zaprášíme hraškou a vytvoříme tak jíšku.
Hrašku zalijeme vývarem, promícháme a přisypeme propláchnutou pohanku, prolisovaný česnek, 2 lžičky husté části petrželkového oleje a povaříme do změknutí pohanky.
K hotové pohance přidáme uvařenou čočku a dle potřeby vývar z čočky. Dochutíme solí, pepřem, octem a majoránkou.