Čočková polévka s pohankou a vlašskými ořechy (4 porce)

06.01.2021

Suroviny:

1 hrnek čočky

1/2 hrnku pohanky

1 cibule

2-3 stroužky česneku

asi 700 ml masového vývaru

1 lžička majoránky

1 lžička husté části boho chef oleje peržel a vlašský ořech

1 bobkový list

ocet

petrželkový olej boho chef

2 lžíce hrašky na zahuštění

sůl

pepř

Postup:

Čočku propláchneme ve studené vodě, poté dáme do většího hrnce a zalijeme cca 1,5l vody, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka. Uvařenou čočku scedíme, vývar ponecháme.

Cibuli nakrájíme nadrobno a na petrželkovém oleji boho chef orestujeme dozlatova. Zaprášíme hraškou a vytvoříme tak jíšku.

Hrašku zalijeme vývarem, promícháme a přisypeme propláchnutou pohanku, prolisovaný česnek, 2 lžičky husté části petrželkového oleje a povaříme do změknutí pohanky.

K hotové pohance přidáme uvařenou čočku a dle potřeby vývar z čočky. Dochutíme solí, pepřem, octem a majoránkou.