Dýňový guláš s cizrnou a chilli 4 porce

06.01.2021

Suroviny:

2 lžíce oleje boho chef chilli a sezam (tekutá část)

1 střední žlutá cibule (nasekaná najemno)

1 lžička husté části chiili oleje

1 lžička sušeného oregana

1 lžička sušeného koriandru

1 lžíce rajčatového protlaku

200 g krájených rajčat z konzervy

200 g předvařených červených fazolí

150 g předvařené cizrny

120 g dýňového pyré

200 g dýně hokkaido (nakrájené na kostky)

150 ml vody

3 stroužky česneku

Postup:

1. část: Dýňové pyré

Dýni nasekejte na malé kousky, vařte 10 min, slijte vodu a poté rozmixujte.

2. část: Guláš

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje chilli boho chef, přidejte nasekanou cibulku a zlehka ji na mírném plameni osmahněte (2-3 minuty).

Přidejte hustou část chilli, oregano, koriandr a protlak. Zvyšte plamen na silný, vše zamíchejte a zprudka opečte (cca 1 minutu).

Do pánve dejte krájená rajčata, fazole, cizrnu, dýňové pyré a nakrájenou dýni. Vše zamíchejte, podlijte 150 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 20 minut na mírném plameni.

Nakonec do směsi prolisujte 3 stroužky česneku a vše dochuťte solí a pepřem. Nechte ještě chvíli povařit do zhoustnutí (bez poklice, cca 5 min).

Lze konzumovat samotné nebo s rýží.