Fitness masové šišky s petrželkovým olejem(4 porce)
500 g mletého masa (1/2 vepřové, 1/2 hovězí)
600 g brambor (ideálně typ A a vaříme ve slupce)
1 vejce
1 lžíce ovesných vloček
1 cibule
3 stroužky česneku
rajčatová omáčka
petrželkový olej boho chef
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a pokládáme na plech.
Brambory nakrájíme na kostky nebo plátky (pokud možno, necháváme slupku), zlehka posolíme.
V míse smícháme maso, vejce, ovesné vločky, 2 lžičky boho oleje a ze směsi vytvoříme menší šišky, které opatrně pokládáme na brambory, pokud směs nedrží, přidáme vločky. Nakonec zalijeme rajčatovou omáčkou.
Pečeme přikryté 30 minut, poté trochu podlijeme vodou a směs zlehka potřeme olejem boho a posypeme najemno nakrájeným česnekem. Pečeme dalších 20 minut přikryté, nakonec sundáme poklop a pečeme v režimu gril posledních 10 minut.