Indický dahl s červenou čočkou a chilli (4 porce)

11.01.2021

250 g červené čočky

1 lžička kari koření

1 lžička kmínu

chilli olej boho chef

1 větší cibule

2 stroužky česneku

3 cm zázvoru

1 větší rajče

400 ml husté kokosové mléko

sůl


V hrnci uvaříme vodu, přidáme lžičku kari a červenou čočku, společně povaříme, dokud čočka nezměkne (cca 5 min).

V pánvi rozehřejeme 4 lžíce chilli oleje (tekutá část), přidáme najemno nakrájenou cibuli a kmín. Chvíli restujeme, pak přidáme najemno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor, lehce osmažíme. 

Do směsi přidáme rajče nakrájené na kostky a 2 lžičky husté směsi chilli oleje, restujeme do zhoustnutí, poté přidáme kokosové mléko a necháme provařit.

Nakonec vmícháme uvařenou čočku, pořádně promícháme a necháme pod poklicí uležet cca 10 minut, aby se chutě spojily.