Jednoduchý kari květák s rýží a okurkovou rajtou (4 porce)

17.02.2021

Kari květák:

1 větší květák

1 větší cibule

3 lžíce kari oleje boho chef

1/4 lžičky kmínu

1/2 lžičky soli

1/4 lžičky koriandr


Rýže:

220 g rýže

sůl

hrst nasekané čerstvé petrželky


Rajta:

200 plnotučného bílého jogurtu

1/2 lžičky koriandru

troška soli

troška cukru

cca 5 cm salátové okury


Kari květák:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Květák rozdělíme na drobné růžičky, cibuli nakrájíme na tenké plátky. Květák smícháme s cibulí a se směsi koření a oleje. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a cca 40 minut pečeme.

Rýže:

Uvaříme rýži, zlehka posolíme, uvařenou rýži smícháme s najemno nakrájenou petrželkou. Podáváme k pečenému kari květáku s okurkovou rajtou.

Rajta:

Okurku nakrájíme na velmi drobné kostky, smícháme s kořením a jogurtem, před podáváním dáme na chvíli vychladit do lednice.