Jednoduchý kari květák s rýží a okurkovou rajtou (4 porce)
Kari květák:
1 větší květák
1 větší cibule
3 lžíce kari oleje boho chef
1/4 lžičky kmínu
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky koriandr
Rýže:
220 g rýže
sůl
hrst nasekané čerstvé petrželky
Rajta:
200 plnotučného bílého jogurtu
1/2 lžičky koriandru
troška soli
troška cukru
cca 5 cm salátové okury
Kari květák:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Květák rozdělíme na drobné růžičky, cibuli nakrájíme na tenké plátky. Květák smícháme s cibulí a se směsi koření a oleje. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a cca 40 minut pečeme.
Rýže:
Uvaříme rýži, zlehka posolíme, uvařenou rýži smícháme s najemno nakrájenou petrželkou. Podáváme k pečenému kari květáku s okurkovou rajtou.
Rajta:
Okurku nakrájíme na velmi drobné kostky, smícháme s kořením a jogurtem, před podáváním dáme na chvíli vychladit do lednice.