Trhaná treska v petrželkovém těstíčku (4 porce)

09.02.2021

600 g filety z tresky

80 g strouhanky

2 vejce

2 ks jarní cibulky

hrst čerstvé petržele

perželkový olej boho chef

sůl, pepř


Filety z tresky očistíme a zbavíme kostí, maso tupým nožem trháme cca na 1-2cm velké kousky. 

Připravíme si těstíčko - smícháme vejce, strouhanku, najemno nakrájenou cibulku a petrželku.

Vmícháme kousky ryby a pořádně promícháme, dáme cca na 15 min do lednice.

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce petrželkového oleje, na kterém po sléze restujeme rybí směs (cca 8 minut, podle velikosti pánve, pokud se vám směs na pánev nevleze, restujte na 2x).


Podáváme ideálně s lehkým salátkem (např. rukola s olivovým olejem či dresingem) a rozpečenou bagetkou (my jsme dali na každou polovinu bagetky rozpéct 1 lžičku petrželkového oleje).