Košík
0
0,00 Kč
600 g filety z tresky
80 g strouhanky
2 vejce
2 ks jarní cibulky
hrst čerstvé petržele
perželkový olej boho chef
sůl, pepř
Filety z tresky očistíme a zbavíme kostí, maso tupým nožem trháme cca na 1-2cm velké kousky.
Připravíme si těstíčko - smícháme vejce, strouhanku, najemno nakrájenou cibulku a petrželku.
Vmícháme kousky ryby a pořádně promícháme, dáme cca na 15 min do lednice.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce petrželkového oleje, na kterém po sléze restujeme rybí směs (cca 8 minut, podle velikosti pánve, pokud se vám směs na pánev nevleze, restujte na 2x).
Podáváme ideálně s lehkým salátkem (např. rukola s olivovým olejem či dresingem) a rozpečenou bagetkou (my jsme dali na každou polovinu bagetky rozpéct 1 lžičku petrželkového oleje).