Tuňákový salát s restovanou cuketou na petrželkovém oleji

06.01.2021

Suroviny:

salátová směs

4 velká rajčata

1 salátová okurka

1 větší cuketa

4 vejce

olej boho chef příchuť petržel a vlašský ořech

Postup:

Omyjeme, osušíme a natrháme salát

Rajčata a okurek nakrájíme na kostky a přidáme k salátu

Cuketu nakrájíme na kostky

Na pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje (tekutá část)

Přidáme cuketu a chvíli restujeme (cca 5 min)

Přidáme 2 lžičky koření z oleje a pořádně promícháme, společně restujeme cca 10 min (dokud cuketa není měkká)

Orestovanou cuketu necháme zlehka vychladnout a přidáme k salátu

Vše důkladně promícháme a dochutí solí a pepřem

Uvaříme vejce (1 vejce na porci)

Salát rozdělíme do talířů a na každou porci položíme rozkrájené vejce na poloviny