Velikonoční kuře s lehkou cottage petrželkovou nádivkou
1 kuře
boho chef olej petržel a vlašský ořech
1 balení cottage
4 starší rohlíky
100 ml mléka
2 vejce
hrst čerstvé petrželové natě
muškátový ořech
sůl, pepř
Kuře omyjeme a dáme do pekáčku. Rohlíky natrháme na malé kousky a dáme rozmočit v mléce. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků přidáme sůl, pepř, 3 lžičky oleje boho, muškátový ořech a cottage - důkladně promícháme přidáme k rohlíkům. Petržel nakrájíme najemno a přidáme k rohlíkům, opět promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme k rohlíkům. Nádivkou plníme kuře, zbytek směsi lze dát pod kůži, případně na kuře.
Pečeme v remosce 90 minut nebo v předehřáté troubě na 175 stupňů také 90 minut.
Oproti tradičnímu receptu jsme do nádivky nepoužili celou kostku másla, docílili jsme tak odlehčené varianty pro velikonoční svátky.