Zelí z červené řepy na perželce(4 porce)

09.02.2021

Zelí:

1 kg předvařená červená řepa

2 lžíce petrželkový olej boho chef

1 lžíce vinný ocet

sůl

pepř

Zelí nakrouháme na hrubo, přidáme 2 lžíce perželkového oleje, sůl, pepř a ocet


My jsme dělali zelí s pečenými kuřecími stehny, pro 4 osoby:

4 kuřecí stehna

3 lžičky perželkového oleje

2 lžičky medu

sůl , pepř

Stehna omyjeme. Poklademe na zelí a dáme společně péct, na posledních 2 minut potřeme stehna směsí (perželkový olej, med, sůl, pepř). 

Pečeme celkem 1 hodinu, pekáč je zakrytý, v případě potřeby podlijeme vodou. Posledních 20 minut změníme režime trouby na gril, odklopíme a stehna potřeme směsí, aby se vytvořila křupavá krusta.


Přílohou k jídlu mohou být knedlíky nebo ve zdravější variantě konzumujeme bez knedlíků.